به گزارش راهبرد معاصر؛ مهدی امیدوار در این باره اظهار داشت: امسال، کمی متفاوت از سالهای قبل، طرحهای سه گانهای را برای مدیریت بازار عید نوروز و ماه مبارک رمضان در سراسر کشور اجرا کردهایم.
وی افزود: فروش فوقالعاده (طرح اول) بر اساس ظرفیتهای قانونی و با مجوزی که اتحادیهها و اتاقهای اصناف به واحدهای صنفی ارائه میدهند، فروشهای فوقالعاده اجرایی میشود که تا امروز حدود ۳۸ هزار واحد صنفی (ذیل ۴۰۰ اتاق اصناف ایران) برای دریافت مجوز فروش فوقالعاده ثبتنام کردهاند. این میزان از استقبال، نوید بخش بازاری خوب با قیمت مناسب و با کیفیت برای واحدهای صنفی است و مردم عزیز نیز می توانند کالای با کیفیت را با قیمت مناسب در واحدهای صنفی تهیه کنند.
سخنگوی هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: در طرح عید تا عید (طرح دوم) با همکاری وزارت صمت، اتاق اصناف ایران، و یکی از بانک ها اجرا میشود. لذا واحدهای صنفی به بانک مورد نظر مراجعه کرده و اپلیکیشن مربوطه یا دستگاه پز اندرویدی را تامین کنند. مردم نیز ضمن اعتبارسنجی از سوی بانک، کارت اعتباری به مبلغ ۲۰ میلیون تومان را تهیه کرده و میتوانند تا روز عید فطر از این واحدهای صنفی خرید کنند و ۵ اردیبهشت توسط بانک با واحدهای صنفی تسویه میشود.
وی ادامه داد: تا امروز ۱۰۰ هزار کارت اعتباری ۲۰ میلیون تومانی از بانک مورد نظر دریافت شده است. لازم به ذکر است، در طرح عید تا عید، لوازمی همچون کیف و کفش، پوشاک، کالای اساسی، لوازم خانگی و … عرضه میشود.
امیدوار بیان کرد: نمایشگاههای عرضه مستقیم (طرح سوم) نیز با همکاری سازمانهای صمت و با مدیریت اتاقهای اصناف شهرستانها برگزار میشود. یکی از کارهای خوبی که امسال انجام شده است این که، مجوز برگزاری نمایشگاه و نظارت آن فقط به اتاقهای اصناف داده شد و همین موجب افزایش کیفیت و کاهش قیمت کالا در نمایشگاههای عرضه مستقیم خواهد بود. حدود ۳۸۰ نمایشگاه بهاره از اول اسفند برنامهریزی شده است و هر کدام حدود یک هفته برپا بوده است.
به گفته وی، میزان تخفیف قیمت کالا در این نمایشگاهها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بوده است و با نظارت اتحادیهها گاها تخفیفهای بیشتری هم اعمال شده است. این نمایشگاهها حول محور کالای اساسی، کیف و کفش، پوشاک، میوه و تره بار، گوشت و مواد پروتئینی برپا شده است.
عضو هیات رئیسه اتاق اصنفاف ایران اظهار کرد: اتاق اصناف ایران تاکید بسیار زیادی بر تشدید نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی در ایام خاص دارد. به این جهت یک هزار و ۵۰۰ بازرس در ۴۰۰ اتاق اصناف به صورت دو شیفت مشغول به کار هستند. علاوه بر این بر اساس بند (ط) ماده ۳۰، اتحادیهها نیز مجاز هستند از بازرسان خود برای نظارت بر بازار استفاده کنند. علاوه بر این، گشتهای مشترک با سازمانهای صمت، تعزیرات و دستگاههای مربوطه برگزار خواهد شد.
سخنگوی هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: یکی از رویکردهای اتاق اصناف ایران رسیدگی سریع به شکایات است و از این رو کمیسیونهای بازرسی را مجاب کرده است که بر اساس ظرفیتهای قانونی بر اعضای اتحادیه نظارت کنند. مردم عزیز هم در صورت نیاز با تلفنهای بازرسی اتاق اصناف یا سامانه ۱۲۴ ارتباط برقرار کرده و شکایت خود را ثبت کنند. همچنین در مالها و پاساژهای بزرگ و میادین شهری نیز نقاطی مشخص شده است که مردم برای شکایت میتوانند مراجعه کنند.
امیدوار از افزایش امکانات بازرسان صنفی خبر داد و گفت: کاورهای متحدالشکلی برای بازرسان اصناف تهیه شده است. همچنین با ظرفیت خوبی که هیات عالی نظارت و وزیر محترم صمت ایجاد کردهاند، ماشینهایی با قیمت مصوب به اتاقهای اصناف ارائه شد که از نظر لجستیکی به کمک بازرسان آمده است و به زودی از محل تبصره ۷ماده ۷۲ قانون نظام صنفی موتورسیکلت و لپتاپ هم در اختیار بازرسان قرار خواهد گرفت.
عضو و سخنگوی هیات رئیسه اتاق اصناف ایران بیان کرد: اتاق اصناف ایران این قول را مردم خواهد داد که با طرحهای مذکور با خیال راحتتری اجناس با کیفیت را با قیمت مناسب تهیه کنند و از سوی دیگر به تولیدکنندگان میگوید اگر رضایتمندی مردم را از کیفیت کالا ی خود به دست آورند با این طرحها فروش بسیار خوبی را در شب عید نوروز و ماه مبارک رمضان خواهند داشت.ر/ایرنا